A modern látványpékség alapja: teljes kiőrlésű termékek

A tudatos táplálkozás egyik alapköve a gondosan megválogatott alapanyagokból összeállított étrend. A teljes kiőrlésű gabonából készült sütőipari termékek bizonyítottan egészségesebb választásnak bizonyulnak, mint a fehér lisztből készült pékáruk, ezért nem hiányozhatnak egyetlen modern látványpékség polcairól sem.

A teljes kiőrlésű termékek abban különböznek a hagyományos pékárutól, hogy a lisztbe belekerül a maghéj, a csíra és a magbél is. Ennek eredményeképpen egy sokkal gazdagabb és teljesebb lisztet kapunk, ami hozzájárul az egészséges táplálkozás kialakításához.

Milyen jótékony hatással van az emberi szervezet működésére a teljes kiőrlésű liszt és az ebből készült pékáruk?

A gabonaszemek héja sok vitamint, rostot és ásványi anyagot tartalmaz, ami a fehér lisztben nincs meg. A teljes kiőrlésű lisztből készült péksütemények fogyasztásának hatására a rostok megkötik a vizet és hosszabban tartó jóllakottság érzetet idéznek elő. Egyenletesebben szívódik fel a szénhidrát, a vércukor szintje pedig kevésbé emelkedik meg, csökkenti az elhízás kockázatát is. Ezen kívül a rendszeres fogyasztása jótékony hatással van az idegrendszerre, csökkenti a daganatos betegségek kockázatát, véd a szív- és érrendszeri betegségek ellen, egyensúlyban tartja a bélflórát, valamint erősíti az immunrendszert.

Ne feledje, a látványpékségből nem hiányozhatnak a teljes kiőrlésű termékek sem! Ha Ön is látványpékség nyitásán gondolkodik, bátran forduljon hozzánk kérdéseivel!