A pékáruk világa első ránézésre egyszerűnek tűnik: kenyér, zsemle, kifli, néhány péksütemény. De amikor jobban megnézzük, hamar kiderül, hogy hatalmas különbség van termék és termék között. A tészta állaga, az alapanyagok, a sütési technológia és még a formázás módja is sokat számít.
A Pájer Pékség kínálatában pontosan ez az aprólékos odafigyelés jelenik meg. Olyan pékáruk sorakoznak a palettán, amelyek a hagyományos ízeket őrzik, mégis illeszkednek a modern igényekhez – legyen szó egy egyszerű reggeliről, vendégvárásról, vagy éppen arról, hogy egy kisbolt változatos kínálattal szeretné várni a vásárlóit.
A következőkben a pékség több konkrét termékét mutatjuk be részletesebben, hogy jobban látható legyen, milyen sokszínű választék áll rendelkezésre.
Veknik – a konyha alapjai
A kenyér sok háztartásban mindennapi élelmiszer. Éppen ezért nem mindegy, milyen kerül az asztalra.
Veknik
A hagyományos fehér kenyér továbbra is sokak kedvence. A Pájer Pékség fehér kenyerei stabil, jól kezelhető szerkezetűek, szeletelés után nem morzsolódnak, és szendvicshez ugyanúgy jól működnek, mint egy egyszerű vajas kenéshez.
Rozsos kenyér – enyhén karakteres, mégis könnyen fogyasztható
A rozsos veknik és cipók lágyabb állagúak, mint sok „nehéz” magos kenyér, így azoknak is jó választás lehet, akik most térnének át az egészségesebb irányba. A rozsos receptek visszafogott, természetes ízzel dolgoznak.
Teljes kiőrlésű kenyér – több rost a mindennapokra
A teljes kiőrlésű kenyér a tudatosabban étkezők kedvence. A pékség változatai nem túl tömörek, mégis tartalmasak, és sokáig frissek maradnak. Reggelire, munkahelyi étkezéshez vagy saláták mellé is jól illenek.
Zsemlék és kiflik – egyszerű, de nélkülözhetetlen termékek
A mindennapi fogyasztásban talán ezek a legnépszerűbbek – gyors reggelinél, iskolai csomagolásnál, munkahelyi étkezésnél egyaránt.
Olasz zsemle és kifli
Egyszerű, jól bevált formák: aranybarna héjjal, puha belsővel. A Pékség termékei megtartják a rugalmasságukat, így a másnapi szendvics is kellemes állagú marad.
Fitnesz kifli – Könnyed, modern kifli mindennapi tudatos étkezéshez.
Korpás vágott kifli – Rostban gazdag, természetes ízű korpás pékáru egész napra.
Zabos kifli – Lágy, zamatos kifli extra zabrosttal a tartós jóllakottságért.
Bagettek – a gyors, mégis elegáns megoldás
A bagett sokoldalú termék: uzsonna, ebéd vagy party-szendvics alapanyaga is lehet.
Magvas bagett
Az egyik legnépszerűbb termék. Külsőre ropogós, belül levegős szerkezetű, tetején magokkal. Saláták, krémek, hidegtálak mellé is jól illik.
Hagyományos fehér bagett
Ez a legegyszerűbb változat, ami mégis meglepően sok mindenhez használható: melegszendvicshez, vajjal és lekvárral, vagy akár frissen sütve, olívaolajjal.
Croissantok – édes és sós változatokban
A croissant sok helyen háttérbe szorul, pedig egy jól elkészített leveles tészta egy egész nap hangulatát képes feldobni.
Vajas croissant
A klasszikus, egyszerű változat. Nem túl édes, könnyed, réteges tésztája ma is sokszor bizonyít. Ideális kávé mellé vagy vendégváráshoz.
Sonkás-sajtos croissant
A sós croissant-ok laktatóbbak, akár önálló étkezésnek is megfelelhetnek. A tésztán belül egyenletesen eloszló töltelék kényelmes opció azoknak, akik gyors, mégis tartalmas választást szeretnének.
Rétesek – hagyományos magyar ízek
A rétesek külön kategóriát képviselnek: desszertként és vendégváró fogásként is univerzálisak.
Túrós rétes
A túrós rétes íze a hagyományos otthoni receptet idézi. Nem túl édes, de kellemesen krémes állagú.
Meggyes rétes
A meggyes változat kicsit savanykásabb, frissítő ízvilágú, így azoknak is tetszik, akik nem szeretik a túl tömény édességeket.
Alakbarát és modern igény szerinti termékek
A mai vásárlók között egyre többen keresik az egészségtudatos opciókat. A Pájer Pékség kínálatában több olyan termék is található, amely ezekre az igényekre reagál.
Fitness kifli
Lágyabb, rostosabb összetétel, modern étrendbe illeszkedő receptúra. Könnyű szendvicsekhez, túrókrémhez, friss zöldségek mellé ajánlott.
Szénhidrátcsökkentett pékáruk
A csökkentett szénhidráttartalmú termékek jó alternatívát jelentenek azoknak, akik diéta vagy egészséges életmód miatt figyelnek a fogyasztásukra.
Kalácsok – hétvégére és ünnepekre
A kalács mindig különleges része az asztalnak, még akkor is, ha hétköznap fogyasztjuk.
Sós kalács
Nem túl karakteres, könnyen kenhető, szendvicsalapnak és teás reggelihez is ideális.
Hagyományos 0,46 kg és 0,23 kg kalács
A két méret lehetővé teszi, hogy kisebb és nagyobb családok is megtalálják a számukra megfelelőt. A kalács puha, könnyen szeletelhető, és több napig finom marad.
A kenyerek stabilak és megbízhatóak, a kiflik és zsemlék sokféle szendvicshez használhatók, a croissant-ok és rétesek pedig egy kis pluszt visznek a napba. A modern, egészségtudatos választék pedig segít abban, hogy minden vásárlói kör megtalálja, ami számára megfelelő.
A pékáruk világa így válik sokszínűvé: klasszikus, otthonos ízekkel, de a mai elvárásokhoz igazodva.




