A fagyasztott pékáru előnyei

A fagyasztott pékáru számos előnnyel rendelkezik a frissen készített tésztával szemben; az alábbiakban ezeket vesszük górcső alá.

A fagyasztott pékárut sokan lebecsülik, mondván, hogy sosem lehet annyira jó, mint a frissen készített, majd azonnal megsütött tészta, ám mindegyik érvük cáfolható: sem rosszabb állaga, sem kevesebb íze nem lesz a tésztának - és a tölteléknek sem -, ha az elkészítés után azonnal lefagyasztják, majd a sütőben olvasztják ki, és ezt azok is megtapasztalhatják, akik az otthonukban sütnek fagyasztott pékárut, hiszen a boltokban is kaphatóak kisebb kiszerelésben. Ellenben számtalan előnnyel rendelkezik ez a metódus, bár tény, hogy főként az üzletek szempontjából; lássuk ezeket.

A legfontosabb érv a fagyasztott pékáru mellett a hosszú eltarthatóság. Be kell látni, hogy a különféle tészták - legyen szó leveles-, vagy épp kelt tésztáról - a sütés után viszonylag gyorsan kiszáradnak, a fogyasztásuk pedig kompromisszumok megkötését követeli meg, eladni pedig legfeljebb csökkentett áron lehet őket, de inkább sehogy. A fagyasztott pékárut azonban kisebb adagokban is meg lehet sütni, így pedig egyrészt folyamatosan frissen sütött termékekkel lehet várni a vásárlókat, másrészt gyorsabban elfogynak, minthogy meg tudnának száradni.

A fagyasztott pékárut szállítani is könnyebb, mert bár tény, hogy hűtőkocsit igényelnek, ám a termék sérülésére jóval kisebb az esély, sőt, gyakorlatilag nulla, nem is beszélve a tárolásáról, amihez néhány fagyasztószekrény is elegendő. A legfontosabb azonban, hogy a fagyasztott pékáru árusításához nincs szükség hatalmas méretű előkészítő helyiségekre és rengeteg berendezésre, hiszen készen lehet vásárolni az erre szakosodott vállalkozásoktól, illetve pékség franchise keretein belül a franchise tulajdonosától.

Amennyiben Ön is szeretne fagyasztott pékáru készre sütésével és forgalmazásával foglalkozni - azaz pékséget nyitni -, illetve, ha kérdése lenne a pékség franchise részleteivel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!