Sokan, ha a francia hagyományokra és ínyencségekre gondolnak, azonnal a croissant, sajtok és a borok jutnak eszükbe, pedig létezik egy sokkal elterjedtebb és roppant finom élelmiszer, mely a divat országából származik. Ez a bagett!
A bagett egy hosszúkásra nyújtott, ropogós kenyér. Érdekessége, hogy héja kicsit vaskos, a hosszas kelesztési folyamat miatt, kívül ropogós, belül könnyű és légies. A bagett elnevezést alakjának köszönheti, mely átfordítva „botocskát” jelent. Bár a bagett francia kenyér, eredetét két helyről is magyarázzák. Az egyik verzióban Lengyelország, míg a másikban Bécs szerepel. Egy azonban biztos, hogy búzalisztből, vízből, élesztőből, sóból készül, bármiféle adalékanyagtól mentesen!
A kor egészséges életmód szemléletének megfelelően a bagett tökéletes kiegészítése lehet étrendünknek, akár hagyományos kivitelben, akár teljes kiőrlésű verzióban! Tökéletes választás lehet reggelire, vagy köretként ebédre!
Ha Ön is szeretne igazán finom, friss és ízletes bagettet kínálni nap, mint nap, forduljon hozzánk bizalommal!