Friss vagy fagyasztott pékáru? Szinte nincs is különbség?

A frissen sült péksüteményhez csupán a sütőt kell bekapcsolni. A fagyasztott pékárukból is helyben sült, friss péksütemények készülnek.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy egy péksüteményeket árusító helynek milyen terméket szabad frissnek minősítenie. A hagyományos sütésű termékek elkészítéséhez pirkadatkor már munkába állnak a pékek és mire az első vásárló belép az ajtón, már ott illatozik a polcokon a nem sokkal előtte kisült cipó, kifli, túrós batyu. Egyre több helyen azonban a fagyasztott pékárukat részesítik előnyben.

A fagyasztott pékárukat készen kapják az üzletek, tehát a tésztakeverés, dagasztás, formázás, töltés munkafázisait átugorva azonnal a sütőbe lehet tolni a péksüteményt. A termékek rövidebb idő alatt kerülnek a polcokra, ahonnan a vásárlók melegen, frissen vásárolhatják meg őket. Azonban a fagyasztott termékek sem egyformák, minőségbeli eltérések lehetnek közöttük.

A fagyasztott pékáru akkor felel meg a legmagasabb szakmai elvárásnak, ha kizárólag mélyfagyasztással készül. A gondos és egyenletes hőmérsékleten végzett fagyasztás képes megőrizni a termék értékeit. A tésztákat mínusz 18 fokon kell fagyasztani a fogyaszthatóság érdekében. A pogácsák, perecek, kiflik ennek köszönhetően vetekszenek a helyben készített finomságokkal. Hagyományos termékek és újdonságok egyaránt kerülhetnek a sütőberendezésekbe. A frissesség és a finom termék nem múlik azon, mikor készül a tészta a pékáruhoz.

A látványpékségek népszerűsége nem csökken, ez pedig a fagyasztott pékáruk első osztályú voltáról árulkodik.  A frissességnek nem az a fokmérője, hogy mikor kerül a sütőbe a sós vagy édes péksütemény tésztája vagy mikor készült el a süteménytészta. A fagyasztott tésztából sütött termékek szintén ízletes, puha, friss és finom péksütemények. A vásárlói fel sem ismerik a különbséget. Legyen a franchise partnerünk, kínáljon minden nap ugyanolyan finomságokat a vevőinek! A termékeinkről és a partnerség feltételeiről érdeklődjön a honlapunkon szereplő elérhetőségeink valamelyikén!