A látványpékségek kedvelt üzletek, mert alapvető igényre válaszolnak. Friss és finom, könnyen beszerezhető és napszaktól függetlenül, bármikor megvásárolható terméket kínálnak. A pékség nyitás tehát nem egy elhibázott ötlet és valószínűleg üzleti sikerek kísérnek majd minden vállalkozót.
Hogyan kell sikeres látványpékséget nyitni? A képlet nagyon egyszerű, csak egy kevés tájékozódást igényel a vállalkozókedvű, leendő pékség tulajdonosoktól. Most röviden összefoglaljuk, hogy milyen lépéseket foglal magába egy új pékség indítása.
Alapvető lépések a pékség nyitás folyamatában
1. Felméréseket kell végezni és terveket megalkotni, ez a szakasz a piaci igények feltérképezését jelenti, amit a pékség pontos koncepciójának megalkotása, majd az ehhez kapcsolódó üzleti terv kidolgozása követ.
Fel kell tenni a következő kérdéseket: Milyen termék iránt van kereslet? Milyen típusú pékáruból van hiány? Milyen stílust, képviseljen a hely, mi az a célközönség, akinek szóljon? Mennyibe kerül várhatóan a pékség indításának a költsége?
2. A látványpékség nyitáshoz a következő fázis a helyszín kiválasztása és annak kialakítása. Hol lesz, mekkora lesz, mennyire megközelíthető a helyszíne az üzletnek?
3. Az utolsó simításokról is gondoskodni kell, ami magába foglalja a személyzet toborzását, a berendezés kiválasztását és beszerzését, valamint beüzemelését. Érdemes tájékozódni a szóba jöhető lehetőségekről, számba venni, honnan kaphat segítséget a vállalkozó.
4.Végül elérkezik maga a lényeg vagyis a termékek portfóliójának a megtervezése, a termékek beszerzése és a sikeres értékesítésük. A kínálat legyen igényes, sokszínű és nem utolsó sorban minőségi, ami az eladásokat növelni tudja majd a jövőben.
Mindig könnyebb valamibe úgy belefogni, hogy segítségre is számíthat a vállalkozó. A Pájer Pékségtől számíthat szakmai támogatásra, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a franchise partnereit között tudja az új részvevőket. Keressen minket bizalommal és kérjen ismertetőt arról, mivel jár egy franchise pékség tagjának lenni!